fangemenu1d2 fangemenu4a fangemenu3a fangemenu2a fangemenu8a fangeMenu 3Da fangeMenuTom61x60 fangeMenuTom61x60 fangemenu slut2


Carl August Lorentzen

carl august lorentzen

Introduktion

Carl August Lorentzen begyndte at stjæle som dreng, og han fortsatte som voksen. Han udviklede en forkærlighed for at bryde ind hos velhavende og stjæle smykker og lignende dyre værdigenstande, men han begav sig også af med pengeskabstyverier. Lorentzen blev pågrebet og dømt adskillige gange, og sad sammenlagt 37½ år i arresthuse og fængsler, blandt andet i Horsens. Lorentzen var også kunstner, og afprøvede gennem de mange år i fangenskab flere kunstneriske udtryksformer. Han forstod også at udtrykke sig på anden vis. Hele ni gange lykkedes det for ham at flygte. Lorentzen døde i Statsfængslet i Horsens i 1958, 61 år gammel.

Her har vi samlet et udvalg af materialer om Lorentzen. Der er tekster, arkivalier, billeder, film, lyde og en interaktiv tunnel i 3D, hvor du kan følge hans flugt meter for meter. 

I Fængselsmuseet kan du følge med Lorentzen rundt i museet ved hjælp af et ID-kort, som giver dig adgang til udvalgte informationer og historier om Lorentzens liv i fængslet. I udstillingen Fangefortællinger har vi indrettet en celle efter Lorentzens egen beskrivelse, og endelig kan du i udstillingen Lorentzens tunnel følge hans arbejde med at grave en 18 meter lang tunnel, hvorfra han flygtede natten mellem d. 22. og 23. december 1949.

Copyright © 2011. All Rights Reserved - Horsens Museum 2011

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd